Show Shopping Cart! 

Organik Zeytinyağı Değirmeni

Angelos

Markamıza adını da veren Angelos; Kuzey Ege’nin saklı kalmış güzelliği Dikili'nin güneyinde bulunan eski bir yerleşim merkezi olan Bademli Köyü'nün eski adıdır. Eskiden beri zeytinyağı üretiminde önemli bir yere ve doğal bir liman özelliğine sahip olan Angelos aynı zamanda zeytin ve zeytinyağı ihracatının yapıldığı önemli bir kapıydı. Öncelikle Midilli’ye oradan da Avrupa’ya ihracat yapılırdı.

Günümüzde de bu geleneği devam ettiren Angelos butik bir zeytinyağı üreticisidir. Angelos'un bereketli topraklarında, kendine has özellikler barındıran zeytinleri işleyen tesisimizde sadece organik ve sızma zeytinyağı üretmekteyiz. Angelos zeytinyağı üretiminin doğallığını bozmayacak şekilde; teknoloji ile geleneksel yöntemleri harmanlayarak üretim yapmaktadır.

Butik bir işletme olmamızın sağladığı en önemli avantaj “tek bahçe zeytinyağı” olarak tanımlanabilecek olan kendi bahçemizden elde ettiğimiz zeytinleri kullanmamızdır. Böylece zeytinlerimiz başka bölgelerden gelen farklı karakter ve kalitedeki zeytinlerle karıştırılmadığı için, diğerlerinden kolayca ayırdedilebilir kendine has bir nefasete ve aromaya sahiptir.
Üretimimizi, Bademli Köyü Kokarotlu mevkiindeki, yaklaşık 430.000 metrekarelik zeytinliğimizin içinde, 2015 yılında tamamlanmış, ve proje tasarımı ile 2017 Mies van der Rohe Mimari Ödülü'nde Türkiye'den ön seçim listesine giren Angelos Organik Zeytinyağı Tesisi'nde, geleneksel yöntemleri kullanarak, yerel zeytinlerimizle, yüksek kaliteden taviz vermeden gerçekleştiriyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

"Erken Hasat" zeytinyağının diğerlerine göre farkları nelerdir?

Erken hasat zeytinyağı, henüz tam olgunlaşıp siyahlaşmamış zeytinlerin sıkılmasından elde edilen yağdır. Erken hasat zeytinlerden, olgunlaşmış zeytinlere oranla daha az yağ çıkar. Olgun zeytinlerin yaklaşık 4-5 kilogramından 1 litre zeytinyağı elde edilirken, erken hasat zeytinlerinin 7-8 kilogramından 1 litre yağ elde edilebilir. Bu metot daha az verimli, ancak daha sağlıklı, uzun ömürlü ve daha yeşil bir yağ elde etmemizi sağlar.

Erken hasada başlama zamanı o seneki iklim şartlarına ve ağaçların nasıl bir kış geçirdiğine göre farklılık gösterebilir ve dolayısıyla zeytinlerin çiçekten meyveye dönüşmesi takip edilip en uygun zaman seçilir.

Angelos çiftliğinde bu zaman genellikle Ağustos sonu veya Eylül başı olur. Sektörde erken hasat tanımı genellikle Ekim-Kasım aylarında başlayan döneme refere eder.

"Erken Hasat" zeytinyağlarının faydaları nelerdir?

• Düşük asit (SYA) oranına (asit oranı zeytin olgunlaştıkça artar) sahiptir.
• Daha yoğun meyve tadı/aroması ve kokusu ile diğer zeytinyağlarından ayrışır.
• Yüksek miktarda klorofil ve fenolik bileşikleri (antioksidan özelliğe sahip bileşenler) içerir, bu da bağışıklık sistemini güçlendiren ve yağın raf ömrünü uzatan unsurlardır.
• İçerdikleri fenolik bileşikler sayesinde tümör oluşumunu engeller.
• E vitamini yönünden zengindirler, böylece hücre yenileyici özelliğe sahiptir ve bu sayede vücudu yaşlanmaya karşı korur.
• Obezite, metabolik sendrom, tip 2 diyabet, ve hipertansiyon risklerinde azalma sağlar.
• Kötü kolesterol seviyesini düşürür, iyi kolesterol seviyesini artırır.
• Diyabet hastalarında glikoz metabolizmasını düzenler.

"Soğuk Sıkım" metodu tüketiciye ne gibi faydalar sağlar?

Zeytinin sıkım yöntemi, zeytinyağının kalitesini, besin değerini ve aromasını doğrudan etkiler. Zeytin hamuru ne kadar ısıtılırsa yağ verimi de o kadar artar. Soğuk sıkım tekniğinde hamur en fazla 27oC dereceye kadar ısıtılır ve dolayısıyla yağ içindeki faydalı mineral ve besinlerin korunmasını sağlar.

Soğuk sıkım tekniği uygulanmayan zeytinyağlarında ise verimi arttırmak için zeytin hamuru 38oC (bir çok tesiste maalesef 50-60oC) dereceye kadar ısıtılır ve dolayısıyla yağ içerisindeki faydalı mineral ve besinlerin yok olmasına sebebiyet verir.

Böylelikle soğuk sıkım metodu ile daha az ama daha sağlıklı ve kaliteli bir yağ elde edilir.

Ürünlerin %100 organik olduğunu nasıl anlarız?

Bir ürünün organik olup olmadığını ancak sertifikalarına bakıp anlayabiliriz. 100% doğal veya %100 bitkisel gibi etiketler organik demek değildir. Angelos, ECOCERT –IMO kuruluşu tarafından sertifikalandırılmıştır.

Sertifikalarımızı görmek için tıklayınız...

Müteşebbis Sertifikası
EOS Certificate
NOP Certificate

"Tek Bahçe" zeytinyağı ne demek?

Zeytinde kalite açısından en belirleyici unsurlardan biri aynı bahçenin ürünü olmaktır. Tek bahçe zeytinyağları, orijini belli, her sene aynı bahçeden gelen, üretim kalitesi ve organik özelliği kontrol edilebilir zeytinlerden üretilir. Bu yüzden de kendilerine özel bir tat kalitesi ve aroması vardır. Bu aroma yemeklerimize lezzet verir.

En sağlıklı yağ nedir ve Angelos’da zeytinyağı nasıl bir işlemden geçer?

Organik erken hasat zeytin mahsulünün toplandıktan sonra en fazla 4 saat içerisinde soğuk sıkım tekniği ile sıkılıp üretilen yağdır. Zeytinler dalından koparıldıktan sonra ne kadar beklerse asit derecesi o kadar artmaktadır dolayısıyla sıkım işlemi zeytini çok bekletmeden gerçekleştirilmelidir. Düşük asitli zeytinyağlarına sızma zeytinyağı denir ve (Serbest Yağ Asitleri-SYA) asit oranı maksimum %0.8’dir.
#organikzeytin, #erkenhasat, #soğuksıkım, #sızmazeytinyağı



Başka sorularınız varsa sizleri bilgilendirmekten mutluluk duyarız.
Diğer sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.



Onlar bizi tercih ettiler

Referanslarımız